Динамо Загреб со голот на Орсиќ од пенал во 60 минута поведе против Шхтјор со 1-2, пеналот кој беше направен од страна на голманот Пјатов со елементи на борење и без потреба, класичен сомнителен момент.

Пјатов немаше никаква потреба за таков старт  врз Гаврановиќ кој на Динамо Загреб му донесе пенал, сомнителен момент и ќе има простор за истрага.

Пеналот го реализираше Орсиќ во 60 минута .