Откако постигна гол Пауло Дибала мораше да го напушти поради повреда.

Иако тој сам го напушти теренот, и ниту малку не личеше дека можеби станува збор за некоја потешка повреда, сепак неговите солзи при напуштањето на теренот предизвикуваат страв кај фановите на Јувентус.

Само 12 минути откако одлично стрелаше, капитенот на Јувентус го напушти теренот со солзи во очите.