Легендарниот Бразилец, Дунга кој со Бразил стигна од титулата Светски првак во фудбал се приклучи на јавните личности кои донираат со цел да им помогнат на погодените од кризата која го зафати светот поради Ковид-19.

„Многу од нас се соочени со нови предзвбици и мислам дека ако можеме да помогнеме мора да го сториме тоа. Животот сам по себе е предизвик и мора да си помагаме, да бидеме хумани и да станеме подобри луѓе.“ – вели Дунга.