Последниот декор пред почетокот на мечот е традиционалното интонирање на химната на двете селекции кои се борат вечерва во Варшава за бодови во ова 8 коло од евроквалификациите.

Националниот стадион е исполнет до последното место, притисокот на страна на домаќинот, а желбата за нова историска победа на гостување во Полска одекнува во мислите на нашите репрезентативци.

Напред Македонија ….!!!