Еден од најубавите голови во историјата на фудбалот секако го има постигнато Златан Ибрахимовиќ, во дресот на Шведска погоди против Англија.

Голот е ремек дело на Ибрахимовиќ, постигнат на денешен ден во 2012 година, натпреварот беше од пријателски карактер и вреди да се погледне повторно.

Ибрахимовиќ сега има 38 години, и натаму е во фокусот на големите клубови, извесно е враќањето во Европа, прашање е само каде, Италија или Англија.