Медиумите од Италија  во текот на вчерашниот ден најавија дека Елмас денеска ќе биде на прегледи во Неапол, тој е во Истанбул, дојде на подготовки со Фенербахче.

Македонскиот фудбалски „дијамант“ не чул за трансферот, кратко исјави на аеродромот во Истанбул дека е тука за да ги започне подготовките со клубот.

„Не знам ништо за тој трансфер, дојдов на почетокот на подготовките со мојот клуб Фенербахче“ – кратко изјавил Елмас.

Продолжува неизвесноста дали Елмас ќе остане во Турција или ќе дојде до преселба во некој друг клуб, наводно понуди има но засега нема никакви конкретни чекори.