Елиф Елмас  е играч на Наполи, започнува нова авантура во Италија во славниот клуб за кој играше и Горан Пандев.

Македонскиот репрезентативец откако ги мина лекарските прегледи пристигна во тренинг кампот на Наполи, започнува со тренинзи во новиот клуб.

Пристигнувањето на Елмас во кампот предизвика внимание кај навивачите кои бурно го поздравија.