На мечот меѓу Барнли и Лидс, македонскиот репрезентативец, Езџан Алиоски имаше интересен дуел со противничкиот играч  Двајт Мекнил.

Алиоски со гестикулација како од нашето детство, но ФА ќе го истражува случајот откако еден од играчите на Барнли го пројавил потегот на Џани.

Ова наиде на  жестока реакција кај навивачите на Лидс, не станува збор за никаква навреда на расистичка оснава, тоа не е расистичка гестикулација.

„Еден од моите фудбалери го пријави случајот, а јас бев сведок кога ја пишуваше пријавата, но не и на инцидентот., тоа е сѐ што може да кажам“ – изјавил менаџерот на Банли.