Фудбалската федерација на Македонија денес на својата веб страна објави видео во кое тие како фудбалска федерација на чело со претседателот Сејдини истакнаа дека максимално даваат подшка за женскиот фудбал во Македонија и истовремено инвестираат во него.

500.000 денари финансиска помош за секој женски клуб ,комплет апаратура за заштита од Ковид-19,комплет опрема за тренинзи и комплет опрема за натпревари се дел од инвестициите од ФФМ во женскиот фудбал.