Фудбалски фанови од целиот свет од денеска може да гласаат во изборот на ФИФА за најубав гол во 2019 година.

Светската фудбалска федерација ги објави номинираните кои претендираат за наградата „Пушкаш“, меѓу избрание се и мајсториите на Меси, Ибрахимоивќ, Кинтеро, Квалјарела …