Супер дербито на ЕУРО меѓу Франција и Германија засега минува во знак на одличната и напаѓачка игра на Французите, тие водат со 1-0 а за тоа е виновен Матс Хумелс од германската репрезентација.

Хумелс ја погоди својата мрежа во 20 минута, Франција води со 1-0, но Германија по примениот гол игра екстра напаѓачки.