Поради врнежливото време, тревникот во тренинг-базата на Баерн се претвори во бара.

По тренингот многумина од фудбалерите се забавуваа лизгајќи се по вода, а снимката од ова беше поставена на твитер-профилот на клубот.

На некои од фановите тоа им се допадна, додека некои коментираа дека фудбалерите ризикуваа повреди.