На натпревар од младински категории во Чешка линискиот судија Милан Шефар во алкохолизирана состојба пред младите играчи паѓаше на теренот.

Шефар паѓаше на теренот, снимката стигна и до фудбалскиот сојуз на Чешка кој сериозно ќе го казни линискиот судија.