Црвена Звезда ја освои третата титула во низа во Србија, вкупно 31. во историјата на клубот, навивачите со стил ја прославија шампионската круна.

Делиите на специфичен начин ги поздравија старо-новите шампиони, во населбата „Аутокоманда“ се слави титула.