Откако беше потврдено дека напаѓачот на Челси бил позитивен на теснот за Коронавирус, Хадсон Одои одлучи да се обрати преку социјалните мрежи и да ја објасни состојбата во која се наоѓа.

„Здраво дечки, како што можеби знаете, јас имав вирус во последните неколку денови, од кој што се оправив.  Ги следамт сите здравствени препораки и сум во самоизолација веќе една недела. Се надевам наскоро ќе се видиме теренот, чувајте се.“ вели Хадсон-Одои