Ренова и Хајдукго играат мечот од квалификациите за Ецвропа лигата на теренот на ФФМ во Скопје, клубот од Сплит поведе уште во 4 минута.

Хајдук стигна до брза предност со голот на Цакташ во 4 минута, Ренова отвори лошо, се чини дека клубот од Сплит е на добар пат да ја оправда фаворитската улога на средбата.