Хајдук го победи Славен Белупо со 2-0, ништо тука не би било чудно освен начинот на кој екипата од Сплит го постигна вториот гол.

Славен Белупо беше во напад, 74 минута, гостите не користат зицер,најголемиот дел од играчите на гостинскиот тим застанаа да се радуваат, преку контра Хајдук дојде до 2-0…

Во Хрватска веќе е прогласен овој гол за најчуден во историјата на фудбалот во оваа земја.

ВИДЕО: