Хајдук е шокиран, загуби од Кзира Јунајтед  од Малта со  3-1 и ги заврши настапите во Европа лигата уште во првото квалфикациско коло.

Навивачите бесни поради елиминацијата, пробаа да се влезат во ложата на „Пољуд“  и да се пресметаат со раководството, останатите тргнаа кон играчите.