На само три минути пред крајот на полувремето односно во 42-та минута шок за Хрватска, Шкотска израмни со голот на Калум МекГрегор.

Претходно Хрватска поведе со голот на Никола Влашиќ во 17-тата минута.

Овој резултат не и одговара на Хрватска, иако се трети би имале само два бода што нема да биде доволно за пласман во следната фаза.