Човекот кој ја предводеше Барселона во онаа златна доба со Роландињо, Меси и Ето, Хуан Лапорта победи на претседателските избори.

Лапорта добил 57,69 % од гласовите победивајќи ги Фреиха и Фонт.

Со ова Лапорта си обезбеди нов мандат во кој ќе се обиде да го убеди Меси да остане во клубот и заедно да го вратат на позициите на кои беше пред десетина години.