Само што се врати во Србија, Новак Ѓоковиќ веднаш одушеви со својата постапка. Покажа дека славата и парите не го изменија и дека и тој, како и секој обичен човек, може да најде забава играјќи тенис пред својата зграда, со децата од соседството.

Токму тоа и го направи Ѓоковиќ, пред својата зграда во која има стан во Нов Белград.