Златан Ибрахимовиќ е во фокусот на вниманието на многу клубови од Европа, има понуди од повеќе земји, најблиску е до потпис со клуб од Италија.

Ибрахимовиќ наскоро ја завршува авантурата во МЛС лигата, договорот со ЛА Галакси е пред крај, во декември тој е слободен играч.

Во меѓувреме има доста слободно време но Швеѓанецот тренира без прекин, ги користи убавите плажи за забава но и континуиран тренинг…