Голем број на спортисти се приклучија во борбата против расизмот мотиврани од убиството на Џорџ Флојд во Америка.

Полициската бруталност во САД предизвика многу немири во земјата, од секаде во светот стигнуваат пораки за поддршка во борбата за искоренување на расизмот, последната дојде од Ибрахимови кој до неодамна настапуваше во МЛС.

Додека некои симболично клекнуваат а други објавуваат „црно“ на социјалните мрежи, Ибрахимовиќ се сети на нешто оригинално:

„Ние сме едно“ – напиша Ибрахимовиќ