Езџан Алиоски од првата минута игра за Лидс против Арсенал, учествуваше во дуел по кој Николас Пепе доби црвен картон откако го удри македонскиот репрезентативец со глава.

Главниот судија по прегледувањето на снимката, процени дека со потегот кој го направи Пепе заслужи исклучување.