Горан Пандев во секоја смилса на зборот ја предводи Џенова против Бенвенто откако постигна два гола по само 21 минута во мрежата на противникот.

Пандев резалилизираше во 11 минута, а вториот кој за него е 100 јубилеен гол во Серија А го постигна во 21 минута.

 

На ова следуваше и официјална честитка со Џенова.