Италија и Турција во Рим го играат првиот натпревар на ЕУРО, во Рим на „Олимпико“ е без голови по првиот дел.

Турција се брани, голманот Чакир брани се, и возможното и невозможното, Италија има 64% посед на топка, шанси од сите страни, закани постојано по голот на противникот кој успешно се брани.