Манчестер Јунајтед денес ги промовираше дресовите за новата сезона 2019/20.

Новите дресови на клубот излегуваат од досегашниот шаблон, имаат златеста боја.

Од клубот велат дека новите дресови имаат есенцијален изглед инспириран од многуте мозаици во креативниот дел на Манчестер, во северната област.