Марио Балотели е желба на Фиорентина,  поранешниот репрезентативец на Италија е на излезна врата кај Олимпик Марсеј .

Балетолели работи иднивидуално  во очекување да потпише со клубот од Фиренца кој има сериозни намери да го доведе во своите редови.

Менаџерот Мино Рајола веќе ги направил првите контакти, сега само детали го делат темпераментниот Балотели до приклучување на Фиорентина, во меѓувреме тој индивидуално тренира.