Трката за ГН на Бахреин донесе инцидент кој се уште се прераскажува во Формула 1.

Ромен Грожан избегна сигурна смрт, ова по силниот удар во заштитната ограда, болидот се скрши на два дела, експлодираше па само секунди го делеа Французинот од сигурна смрт .