Лајпциг  го меле Мајнц на негов терен, води со 3-0 по првиот дел, головите ги постигнаа Тимо Вернер,Полсен и Сабицер.

Третиот гол на мечот го постигна Сабицер, акција како на Плејстејшн, многу допири, додавања и на крајот гол.

Лајпциг и во корона ерата делива одлично, води убедливо по првиот дел кај Мајнц.