Натпреварот меѓу Гимнасија Ла Плата и Њувилс Олд Бојс во Аргентина донесе многу возбудувања но и гол кој е постигнат на начин на кој ни самиот играч не може да го објасни.

Колумбиецот Јохан Карбонеро веројатно и сега се чуди како само успеа да постигне гол на ваков начин, да проба уште милион пати ова нема да може да го повтори.

Коментаторот на мечот „полуде“ во стил на оние од Јужна Америка реагираше на ТВ, останатото погледнете го на следното видео: