Ливерпул за 120 секунди постигна два гола, го трасираше патот за 30. првенствена победа сезонава.

Салах и Хендерсон погодија во 6 и 8 минута, брзо водство на Ливерпул кој ја оправдува фавортиската улога на средбата.