Неверојатен гол е постигнат во ВМФЛ-Исток, дело е на  внукот на легендата на македонскиот фудбал, Благој Истатов, носи исто име и презиме, но игра во нападот.

Младиот Истатов постигна ремек дело за Осогово во дербито против Каменица Саса, нема потреба од дополнително објаснување, едноставно треба да се погледне: