На натпревар во Мексико се случи неверојатно промашување, Орибе Пералта промаши од позиција епотешко тоа да се направи отколку да се постигне гол.

На натпреварот меѓу игрес и Чивас кој патем заврши со победа на домашните од 3-0, гостите при негатива од два гола не искроситија зицер да намалат на 2-1.

Пералта ској е поранешен репрезентативец на Мексико, се најде во идеална ситуација за гол, но не успеа да се запише во листата на стрелците.