Катар е домаќин на Мундијалот во 2022 година, денеска во Доха го промовираше логото за 22. Светско првенство. Логото претставува микс од традиција и иновација.

За прв пат во историјата на Мундијалите, собирот на најдобрите фудбалски репрезентации во светот ќе се одржи во ноември и декември, ќе учествуваат 32. земји.