Милан ја победи  Специја со 1:2, а  веста  која го одбележа мечот е голот на Даниел Малдини, трета генерација на играч од семејството Малднини кој игра за „росонерите“ по Чезаре и Паоло.

Даниел дебитираше со гол, а мечот го следеше неговиот татко  Паоло кој е директор во Милан, тој бурно реагираше на голот на својот син:

Голот на Даниел Малдини :