Головите постигнати од корнер се вистинска реткост, се потестуваме на два постигнати од „аголот“, Артим Шаќири погоди за Македонија против Анлгија, Блаж Слишковиќ за Хајдук против Црвена Звезда во Купот на Југославија.

Голот на Шќири од коренр за македонската репрезентација е еден од најбавите во историјата на репрезентативниот фудбал на Македонија.

Блаж Слишковиќ на денеен ден пред 36 години погоди од корнер, двата гола, на Шаќири и Слишковиќ завршија на различни стативи, и двата се прекрасни.