Несекојдневна сцена на мечот од шампионатот во фудбал на Холандија, на средбата меѓу Хераклес  и Херенвен се случи неколку минутен прекин поради една кокошка.

По 4 минути игра несекојдневен „гостин“ го прекина натпреварот, претходно домашните  навивачи фрлаа со јајца на теренот поради протест за промената на името на стадионот од „Полман арена“ со спонзорското „Ерве Асито“