Натпреваорот меѓу Лече и Калјари кој требаше вечерва да биде оддигра на „Виа дел Маре“ е презакажан за утре поради лошите временски услови.

Главниот судија, Маријани заедно со капитените на двата тима се сложиле натпреварот да биде одложен по третата проверка на теренот нешто по 21 часот.

Според официјалната одлука, натпреварот требад да се игра утре од 15 часот секако ако временските услови го дозволат ова.