Интер  и Лече го играат последниот натпревар од првото коло во калчо лигата, сезона 2019/20.

Интер важи за голем фаворит на оваа средба од која победата е единствена опција. Лече влегува на овој дуел како „отпишан“ и сугурно е дека растоварено ќе игра на средбата.