Натпреварите од 10 коло во ПМФЛ донеса ефикасни натпревари, беа постигнати вкупно 18 голови на 5 натпревари, два од нив се неверојатно убави.

Воша од Македонија ЃП и Лена од Струга ТЛ постигнаа голови за кои се зборува во Македонија, ПМФЛ влегува во супер ритам, ефикасно и со убави голови.