Симон Мињоле го комплетираше трансферот во Клуб Бриж. Искусниот голман одлучи да го напушти Ливерпул по шест години откако разговарал со Клоп и му станало јасно дека оваа сезона ќе има само епизодна улога во црвениот дрес.

Клуб Бриж на Ливерпул му плати 7 милиони евра за трансферот на 31 годишниот голман.