Европското првенство доби придружба во името на Скизли кој е официјална маскота а симболизира хуманоид кој ужива во маалскиот фудбал, оној од школките денови на сите кои го сакаат овој спорт.

Скизли беше официјално претставен на јавноста уште во 2019 година, но поради пандемијата денеска за прв пат ќе продефилира на натпревар од ЕУРО.

Видео презентацијата е несекојдневна и одлична…