Легендарниот тренер од Србија, Синиша Михајловиќ е на клупата на Болоња против некогашниот свој клуп Лацио во калчо лигата.

Михајловиќ се бори со опасната болест леукемија, смогна сили да биде на клупата на Болоња, навивачите на клубот бурно го поздравија Србинот.

Ова е 7. коло во калчо лигата, Михајловиќ и покрај големите здраствени проблеми по трет пат ја води екипата.