Во време кога фудбалот мирува а главно прашање е кога ќе продолжи, се потсетуваме на значајни моменти од историјата на фудбалот.

На денешен ден пред 19 години, Милан го демолира градскиот ривал со 6-0, тоа е највисокиот пораз на Интер во историјата од Милан.

Натпреварот го судеше Колина, головите за Милан ги постигнаа, Шевченко и Командини по два, Џунти и Сержињо по еден.