Откако не му беше дозволено да ја напушти Барселона во летниот преоден рок, Меси на секој натпревар покажува дека не ужива во фудбалот, на ниту една позиција на која добива шанса..

Барселона победи против Динамо Киев со 2:1, но Меси беше еден од најиндиспонираните играчи на теренот.