Борбата со Ковид-19 во Италија го разбуди уметничкиот дух на оваа земја која e пребогата со музика и уметност.

Клубот на Елиф Елмас, Наполи, побара од своите навивачи да направат нешто што dосега не го направиле, да излезат на балконите и да пеат.

Терминот е 19-45 часот, потребно е да излезат на воите балкони, прозои и да се забавуваат.

Италијаните се „заробени“ во своите домови, препораките се да останат дома, но тоа ги мотивира да бидат креативни.