Србинот Синиша Михајловиќ  на вонредна прес конференција откри дека има леукемија. Тоа ги шокираше сите  кај Болоња каде во моментов е тренер.

Откако навивачите ја слушнаа оваа непријатна вест го изненадија Михајловиќ, дојдоа пред зградата каде тој одржа  прес конференција го поздравија со ракоплескање  и овации. Тоа пријатно го изненади Михајловиќ на кого му е потреба силна поддршка во борбата со оваа болест.