Две навивачки фракции на хрватскиот шампион Динамо Загреб попознати како „Бед Блу Бојс“ во престолнината на Хрватска имаа нова крвава пресметка – сега со секири,чекани и солзавец.

Веќе не е чудо, ниту сензационална вест кога ќе излезе видео од вакви тешки инциденти, зашто во последно време, редовни се ваквите пресметки помеѓу доскорешни другари од иста трибина, кои навиваат за ист тим.

Тепачката е помеѓу приврзаници на Здравко Мамиќ и негови противници, кои веќе пет години каде стигант се тепаат.