Николас Ренеиро сите не потсети дека понекогаш и „невозможното“ се случува на фудбалските терени.

Неговото промашување доби посебно внимание на социјалните мрежи. И покрај ова неговиот тим Аргентинос Јуниорс славеше против Њуелс Олд Бојс.